Wednesday, December 16, 2009

hap-happ-happy birthdayyy darlinggsss..!!!!!!!!!!!

PERHATIAN KEPADA SESIAPA YANG BERKENAAN!!!



NUR FARAH IDAYU SAADON - 16disember1988;

SYAFRAH ASHADI SAIDIN - 13disember1988;




sila 'line-up' (bak kata adrianna); untuk menerima ucapan....



HAPPY 21st BIRTHDAYYYYY!!!!!!!


(have a blastful day my love!!)

;))

hai. =)

slamet ya semua. maafin gwe saja-lah karna udah berkurun enggak update karutan gwe di sini. ya iyalaahh.. enak aja. gwe udah ada pacar baru kok. namanya tumb-lerr. ha-ha!! 'bai-de-weyy'...(pandai2 lah pronounce ye sygg!)mwahahaha... btw lagi, ini gwe ada titipkan video baguuuuuusss bangettt buat kalian. harap enjoy ya semua! dadaa~~


Tuesday, November 24, 2009

tumblr.

baru jumpa blog-site ni. (haha sukati je sebut.) cambest la. nk try. babai kawankawan. takpe takpe. sini masih akan update mamcam biasa. (biasa yang sangat jarang update.) haha. chow!~

Friday, November 20, 2009

BORED. thats it. enough said.

nak update benda benda lain happened before banyak sangat. so mari kita tulis apakah perasaan di saat ini. weEeEeEe~~~


name: nurul as-shakinah.
age: 20 years old.
dob: 20 january 1989.
occupation: student.
current location: ss13, shah alam.
current mood: blank. i mean, yes. literally BLANK. =|


hurrmm.. dah tak tau nak buat apa. days passes by with full of nothing. emptiness. hidup ini umpama bayang bayang. kau pandang aku, aku pandang kau. kau takde, aku pandang la dinding pulak. pandang kipas, almari, serta sang cicak yang bekerja ulang alik pegi pagi balik malam kat celah almari buku tu. haihh... haha. tetibe cam nak ber-kias kias literature bagai pulak konon terer sangat kan bwahhaha!! duh. piiiraaahh lu nurulsakinah. heh. amik kau nama sebut tak betul. padan muka tak suka. huh.


naaaahh... i mean like, seriously NOTHING. bosan tahap paling takleh nak diungkapkan dengan kata kata dan perilaku dah ni. dah lah jumaat takde class. then weekend pun begini sahaja. tiada aktiviti bernas untuk dilakukan.


yelah.. sejak almost a week la jugak dah. kak AAF(bukan nama sebenar) dah nak pindah dan telah mengemas segala harta benda miliknya di rumah sewa ku itu, tiada lagi hiburan untuk kami sekalian makhluk yang tinggal. mana tak nya, astro kakak tu punya. tv pun dia punya. bila dah takde tv ni, segalanya umpama tak bererti lagi dalam hidupku. sampaikan kerja makan baring tido bangun mandi makan lagi baring lagi tido lagi mimpi bukan bukan eksiden langgar orang mati pastu polis bagi hukuman tembak pakai m16 (bwaahhh gilaaa hebaaat mengarut mimpi!! hahaha. =D ) pastu sambung. bangun balik dari tido mandi lagi makan lagi. aaaaaaaa sampai bila harus begini. takpela. apa nak buat ye tak. sabar jelah.


by the way, new semester telah bermula sejak 2 minggu lalu. (tapi 1st week tu tak pegi claz pun. gila pemalas. mentang mentang dah last sem kann. ngEE... ) kali ni amik 3 subjek je. AT LAST. sudah hampir juga diriku dengan latihan industri mac mendatang.

i) PATOLOGI II
ii) PRAKTIKUM IMUNOHEMATOLOGI KLINIKAL III

and subjek yang paling sangat digemari untuk diberitahu kepada sekelian alam. subjek yang semua orang amik awal awal sem. tapi saya terpaksa mengambilnya sekarang, di sem akhir ini.

subjekkk.............. teng terereng terenggg........
TARAAAAAAA...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-> PENGAJIAN MALAYSIA, MPW 1133. (erk. betul ke code tu ha?hihi..)
dah la intipati macam sejarah SPM jek. si hana dan ety syg pun dulu masa amik subjek ni, exam siap malam tak tido menghafal pagi nak exam siap sakit perut lagi bersama sama. horrifying gilaaaaaa. taknak lah jadi camtu sekaliiiii.... huuuiii.. taknak taknak! hopefully i can catch up with all my subjects ni la. amiinnn.. dah dah. nak balik umah yang penuh dengan kekosongan kesepian tu. sepi dan sendiri aku benci. aku mau bingar. aku mau di pasar. bosan aku dengan penat. dan enyah saja kau pekat. seperti berjelaga jika ku sendiri. hahahahahaha GILA.

tuutt-tutt-tuutt-tuttttttt-tuuuuuuuuutttttttttttttttttttttttt------------------------------------------------

Thursday, September 17, 2009

Batu Pahat, Johor.

siapa tau batu pahat katne?? elehh. tak tau la tu. balik balik JB, JB.

stranger:
nurul raya tak balik kampung ke?

nurul: balik laah. takkan nak duk dalam batu je kat shah alam tu kot. haha. (mengata umah sewa sendiri kan.)

stranger: kampung kat mana nurul?

nurul: johor.

stranger: ouhh, JB ye??

nurul: ehh, tak lah. bukan JB. johor, kat batu pahat. stranger: ala, JB la tu.


(*tak sesuai langsung kaler tu kan? lantak pii.)


bosan! masyarakat semua tau kewujudan JB je. alasan: mungkin sebab JB tu jiran Singapore kot. tu yang femes sesangat-nya kann.

heyy!! tak sama tak sama. sikit pun takde persamaan antara johor bahru && batu pahat. ada faham? sebabnya;


1. batu pahat adalah satu daerah 'keciiiikkk aje kann'(bak kata adrianna) nun berjauhan dari JB. kalau sesapa nak pegi JB dari batu pahat ni, ada la amik masa dalam sejam, sejam lebih kot baru sampai. kan ke jauh tu.

2. batu pahat berdekatan dengan daerah kecil-kecil yg lain seperti yong peng, muar, serta tangkak yang mana sekiranya kita drive untuk pulang ke KL, lepas muar kita akan masuk ke negeri Melaka pula. (cehh belagak cakap pasal statistik geografi daerah di Mesia plak kann. hehh!)

3. johor bahru pula adalah sebuah daerah yg besaaarrr. instead, it's ibu negeri johor. eh ehh, ibu negeri negeri johor. (kenapa ulang ayat? err.. cane nak sebut tu ha? ibu negeri johor ke, ibu negeri negeri johor? kena sebut 2 kali ke word 'negeri' tu?) ahhh... stop talking nonsense nurul as-shakinah! wtf! uhh. rasa nak temuntah pulak bila batuk tak baik lagi dengan kehadiran kahak yang riang gembira menari nari dalam tekak kan?

4. kenapa tiba tiba nak emosi pasal batu pahat dengan johor bahru ni? uhh. fikiran tak stabil. memacam racing melalu-lintas dalam otak ni. tak tak. saja ngade macam tak puas hati masyarakat majmuk 1 Mesia kita ni lebih ramai tau kewujudan johor bahru daripada batu pahat yang tak seberapa ni. memang la kan?? for sure laa! dah sah sah laa JB tu ibu negeri. memang la orang ramai lagi lalu eh salah. lagi tau pasal JB. lagi ada pantai lido ada danga bay bagai suma kan. batu pahat apa ada?? tugu batu yang dipahat je kat dataran tu.

okay okayy. i know. nurul as-shakinah dah merepek tahap melampau ni. agak mengantuk tapi belum rasa nak tido. camne tu? badan rasa tak selesa. silap silap ada yang mandi jap lagi ni kang. ishh tak elok tak elok. suka sangat mandi malam. mintak kena marah ngan suma orang. nak jadi macam nenek ke? dah kena pneumonia. tak sesudah appointment doktor ngan ubatan yang tak putus.

ceh! fikir fikir. tau tak elok. tapi nak buat jugak kan? ok la ok la. tak tak. tak jadi mandi camni. basuh basuh muka basuh kaki kncg gosok gigi sikit sudah. pastu lepas ni tido ye nurul as-shakinah. esok confirm confirm kena kerah buat kerja itu ini. vacuum umah. kikis kikis cat tiang batu roman kat beranda ni. pastu cat balik tiang tu. cat dinding umah lagi. pasang langsir.(mentang mentang aku tinggi, aku jela yang kena pasang langsir. haihh. dah jadi kontrak tak berakhiran. tiap taon memang kerja tetap. nak buek camno. ye tak? )hee. ok sewel. tak masal nak hee hee. pesal??

dah la. nak logout sekarang. a'ah sekarang la. dah ngantuk. tadi dah kena warning ngan kak long suruh tido. esok nak kena bangun awal bagai bagai. adoi. dah dah. tu je. babai.

OUHH LUPA LUPA. SEBENARNYA TADI JUST NAK CAKAP YANG PETANG TADI KUL 1800 PETANG JAM DIGITAL, SI NURUL AS-SHAKINAH NI DAH SAMPAI KAMPUNG-nya KAT PARIT KASPAN, KM16, JLN KLUANG, 86400, PARIT RAJA, BATU PAHAT, JOHOR.

siap bagi alamat lagi tau. pos la kad raya. (hehh! nak pos kad raya mende kan?? pos sekarang, taon depan baru dapat gaknye. alaa.. bukan sebab lambat sampai. sekarang kan zaman dah maju. dunia dah berubah. apa barang main pos pos kad raya lagi ye tak?
email sudah. malas lagi? SMS je. abes cerita.) gila pemalas nurul ni. huh.

btw, jemput la datang rumah ye. dah bagi alamat tu.(nak meminta-minta pulak muka tak tau malu si pemalas ni kan? heh. abaikan.) ok la. kali ni betul babai. dah dah. jangan bagi idea mengarut merepek lalu lintas kat otak lagi dah.
ROJER EN AUTT.
si poyo, gemuk dan pemalas.

Monday, September 14, 2009

finally!!!

hey peeps!! im home.... lallalaaa. yes yess. im free from all the exams stress. (heh. stress sangat ke??) konon kan. huhu. btw, diz is just for a while i think. baru rasa segar selesa sebab berjaya melarikan diri dari kebisingan org main mercun pukul 2,3 pagi yang mana pada pukul 9 nya nanti tu ada exam. uhh! (tak la bengang sangat sebenarnya, jeles je. tak dapat beli mercun sendiri. malu-malu la katakan.. kang dikata ganas la pulak beli mercun sorang dara eh ehh salah. sorang diri. kalau sy ni boys takpe la jugak kan.) haha. piiiraahhh mabuk!! heh. dah la. penat. ngantuk. nak tido. nak mandi lagi. adoiy. esok nk kua jalan ngan hana. kan kan syg?? yeay!! hahaha gila. selamat berbahagia semua. babai. =)
 
Blog Template by suckmylolly.com : Header Image by Roctopus