Wednesday, December 16, 2009

hap-happ-happy birthdayyy darlinggsss..!!!!!!!!!!!

PERHATIAN KEPADA SESIAPA YANG BERKENAAN!!!



NUR FARAH IDAYU SAADON - 16disember1988;

SYAFRAH ASHADI SAIDIN - 13disember1988;




sila 'line-up' (bak kata adrianna); untuk menerima ucapan....



HAPPY 21st BIRTHDAYYYYY!!!!!!!


(have a blastful day my love!!)

;))

hai. =)

slamet ya semua. maafin gwe saja-lah karna udah berkurun enggak update karutan gwe di sini. ya iyalaahh.. enak aja. gwe udah ada pacar baru kok. namanya tumb-lerr. ha-ha!! 'bai-de-weyy'...(pandai2 lah pronounce ye sygg!)mwahahaha... btw lagi, ini gwe ada titipkan video baguuuuuusss bangettt buat kalian. harap enjoy ya semua! dadaa~~


Tuesday, November 24, 2009

tumblr.

baru jumpa blog-site ni. (haha sukati je sebut.) cambest la. nk try. babai kawankawan. takpe takpe. sini masih akan update mamcam biasa. (biasa yang sangat jarang update.) haha. chow!~

Friday, November 20, 2009

BORED. thats it. enough said.

nak update benda benda lain happened before banyak sangat. so mari kita tulis apakah perasaan di saat ini. weEeEeEe~~~


name: nurul as-shakinah.
age: 20 years old.
dob: 20 january 1989.
occupation: student.
current location: ss13, shah alam.
current mood: blank. i mean, yes. literally BLANK. =|


hurrmm.. dah tak tau nak buat apa. days passes by with full of nothing. emptiness. hidup ini umpama bayang bayang. kau pandang aku, aku pandang kau. kau takde, aku pandang la dinding pulak. pandang kipas, almari, serta sang cicak yang bekerja ulang alik pegi pagi balik malam kat celah almari buku tu. haihh... haha. tetibe cam nak ber-kias kias literature bagai pulak konon terer sangat kan bwahhaha!! duh. piiiraaahh lu nurulsakinah. heh. amik kau nama sebut tak betul. padan muka tak suka. huh.


naaaahh... i mean like, seriously NOTHING. bosan tahap paling takleh nak diungkapkan dengan kata kata dan perilaku dah ni. dah lah jumaat takde class. then weekend pun begini sahaja. tiada aktiviti bernas untuk dilakukan.


yelah.. sejak almost a week la jugak dah. kak AAF(bukan nama sebenar) dah nak pindah dan telah mengemas segala harta benda miliknya di rumah sewa ku itu, tiada lagi hiburan untuk kami sekalian makhluk yang tinggal. mana tak nya, astro kakak tu punya. tv pun dia punya. bila dah takde tv ni, segalanya umpama tak bererti lagi dalam hidupku. sampaikan kerja makan baring tido bangun mandi makan lagi baring lagi tido lagi mimpi bukan bukan eksiden langgar orang mati pastu polis bagi hukuman tembak pakai m16 (bwaahhh gilaaa hebaaat mengarut mimpi!! hahaha. =D ) pastu sambung. bangun balik dari tido mandi lagi makan lagi. aaaaaaaa sampai bila harus begini. takpela. apa nak buat ye tak. sabar jelah.


by the way, new semester telah bermula sejak 2 minggu lalu. (tapi 1st week tu tak pegi claz pun. gila pemalas. mentang mentang dah last sem kann. ngEE... ) kali ni amik 3 subjek je. AT LAST. sudah hampir juga diriku dengan latihan industri mac mendatang.

i) PATOLOGI II
ii) PRAKTIKUM IMUNOHEMATOLOGI KLINIKAL III

and subjek yang paling sangat digemari untuk diberitahu kepada sekelian alam. subjek yang semua orang amik awal awal sem. tapi saya terpaksa mengambilnya sekarang, di sem akhir ini.

subjekkk.............. teng terereng terenggg........
TARAAAAAAA...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-> PENGAJIAN MALAYSIA, MPW 1133. (erk. betul ke code tu ha?hihi..)
dah la intipati macam sejarah SPM jek. si hana dan ety syg pun dulu masa amik subjek ni, exam siap malam tak tido menghafal pagi nak exam siap sakit perut lagi bersama sama. horrifying gilaaaaaa. taknak lah jadi camtu sekaliiiii.... huuuiii.. taknak taknak! hopefully i can catch up with all my subjects ni la. amiinnn.. dah dah. nak balik umah yang penuh dengan kekosongan kesepian tu. sepi dan sendiri aku benci. aku mau bingar. aku mau di pasar. bosan aku dengan penat. dan enyah saja kau pekat. seperti berjelaga jika ku sendiri. hahahahahaha GILA.

tuutt-tutt-tuutt-tuttttttt-tuuuuuuuuutttttttttttttttttttttttt------------------------------------------------

Thursday, September 17, 2009

Batu Pahat, Johor.

siapa tau batu pahat katne?? elehh. tak tau la tu. balik balik JB, JB.

stranger:
nurul raya tak balik kampung ke?

nurul: balik laah. takkan nak duk dalam batu je kat shah alam tu kot. haha. (mengata umah sewa sendiri kan.)

stranger: kampung kat mana nurul?

nurul: johor.

stranger: ouhh, JB ye??

nurul: ehh, tak lah. bukan JB. johor, kat batu pahat. stranger: ala, JB la tu.


(*tak sesuai langsung kaler tu kan? lantak pii.)


bosan! masyarakat semua tau kewujudan JB je. alasan: mungkin sebab JB tu jiran Singapore kot. tu yang femes sesangat-nya kann.

heyy!! tak sama tak sama. sikit pun takde persamaan antara johor bahru && batu pahat. ada faham? sebabnya;


1. batu pahat adalah satu daerah 'keciiiikkk aje kann'(bak kata adrianna) nun berjauhan dari JB. kalau sesapa nak pegi JB dari batu pahat ni, ada la amik masa dalam sejam, sejam lebih kot baru sampai. kan ke jauh tu.

2. batu pahat berdekatan dengan daerah kecil-kecil yg lain seperti yong peng, muar, serta tangkak yang mana sekiranya kita drive untuk pulang ke KL, lepas muar kita akan masuk ke negeri Melaka pula. (cehh belagak cakap pasal statistik geografi daerah di Mesia plak kann. hehh!)

3. johor bahru pula adalah sebuah daerah yg besaaarrr. instead, it's ibu negeri johor. eh ehh, ibu negeri negeri johor. (kenapa ulang ayat? err.. cane nak sebut tu ha? ibu negeri johor ke, ibu negeri negeri johor? kena sebut 2 kali ke word 'negeri' tu?) ahhh... stop talking nonsense nurul as-shakinah! wtf! uhh. rasa nak temuntah pulak bila batuk tak baik lagi dengan kehadiran kahak yang riang gembira menari nari dalam tekak kan?

4. kenapa tiba tiba nak emosi pasal batu pahat dengan johor bahru ni? uhh. fikiran tak stabil. memacam racing melalu-lintas dalam otak ni. tak tak. saja ngade macam tak puas hati masyarakat majmuk 1 Mesia kita ni lebih ramai tau kewujudan johor bahru daripada batu pahat yang tak seberapa ni. memang la kan?? for sure laa! dah sah sah laa JB tu ibu negeri. memang la orang ramai lagi lalu eh salah. lagi tau pasal JB. lagi ada pantai lido ada danga bay bagai suma kan. batu pahat apa ada?? tugu batu yang dipahat je kat dataran tu.

okay okayy. i know. nurul as-shakinah dah merepek tahap melampau ni. agak mengantuk tapi belum rasa nak tido. camne tu? badan rasa tak selesa. silap silap ada yang mandi jap lagi ni kang. ishh tak elok tak elok. suka sangat mandi malam. mintak kena marah ngan suma orang. nak jadi macam nenek ke? dah kena pneumonia. tak sesudah appointment doktor ngan ubatan yang tak putus.

ceh! fikir fikir. tau tak elok. tapi nak buat jugak kan? ok la ok la. tak tak. tak jadi mandi camni. basuh basuh muka basuh kaki kncg gosok gigi sikit sudah. pastu lepas ni tido ye nurul as-shakinah. esok confirm confirm kena kerah buat kerja itu ini. vacuum umah. kikis kikis cat tiang batu roman kat beranda ni. pastu cat balik tiang tu. cat dinding umah lagi. pasang langsir.(mentang mentang aku tinggi, aku jela yang kena pasang langsir. haihh. dah jadi kontrak tak berakhiran. tiap taon memang kerja tetap. nak buek camno. ye tak? )hee. ok sewel. tak masal nak hee hee. pesal??

dah la. nak logout sekarang. a'ah sekarang la. dah ngantuk. tadi dah kena warning ngan kak long suruh tido. esok nak kena bangun awal bagai bagai. adoi. dah dah. tu je. babai.

OUHH LUPA LUPA. SEBENARNYA TADI JUST NAK CAKAP YANG PETANG TADI KUL 1800 PETANG JAM DIGITAL, SI NURUL AS-SHAKINAH NI DAH SAMPAI KAMPUNG-nya KAT PARIT KASPAN, KM16, JLN KLUANG, 86400, PARIT RAJA, BATU PAHAT, JOHOR.

siap bagi alamat lagi tau. pos la kad raya. (hehh! nak pos kad raya mende kan?? pos sekarang, taon depan baru dapat gaknye. alaa.. bukan sebab lambat sampai. sekarang kan zaman dah maju. dunia dah berubah. apa barang main pos pos kad raya lagi ye tak?
email sudah. malas lagi? SMS je. abes cerita.) gila pemalas nurul ni. huh.

btw, jemput la datang rumah ye. dah bagi alamat tu.(nak meminta-minta pulak muka tak tau malu si pemalas ni kan? heh. abaikan.) ok la. kali ni betul babai. dah dah. jangan bagi idea mengarut merepek lalu lintas kat otak lagi dah.
ROJER EN AUTT.
si poyo, gemuk dan pemalas.

Monday, September 14, 2009

finally!!!

hey peeps!! im home.... lallalaaa. yes yess. im free from all the exams stress. (heh. stress sangat ke??) konon kan. huhu. btw, diz is just for a while i think. baru rasa segar selesa sebab berjaya melarikan diri dari kebisingan org main mercun pukul 2,3 pagi yang mana pada pukul 9 nya nanti tu ada exam. uhh! (tak la bengang sangat sebenarnya, jeles je. tak dapat beli mercun sendiri. malu-malu la katakan.. kang dikata ganas la pulak beli mercun sorang dara eh ehh salah. sorang diri. kalau sy ni boys takpe la jugak kan.) haha. piiiraahhh mabuk!! heh. dah la. penat. ngantuk. nak tido. nak mandi lagi. adoiy. esok nk kua jalan ngan hana. kan kan syg?? yeay!! hahaha gila. selamat berbahagia semua. babai. =)

Thursday, August 27, 2009

asyik demam je...

hari ni tak sedap badan. actually dari semalam lagi. da start slesema2. ingatkan macam selalu. nak demam tak jadi, nak demam tak jadi. sekali, hambek! ni kali ke-5 tak sihat dan badan sangat tak larat. malam semalam dah makan soluble. tapi tokleh tido gak. bersin manjang. meleleh-leleh je kat hidung. (euwwww!!!!) hurmm.. nak taknak, pegi la cari hospital kerajaan. nak pegi klinik yang berdekatan, semua swasta. takut kena charge melampau2 pulak. dala sensorang. sedih je. (konon!) hee. ingat pegi check kat hosp. kerajaan, dapat la berbelanja bijak kan. yela, singget je pun bayar daftar tu. konon laa. tup2, tambang teksi je pegi-balik 24 hengget!! nak termuntah membayarnya. aduhh. sama je kalau pegi klinik2 swasta yg berdekatan nie.

hoii.!! tak hengat punye mahal tambang cab skang ye? nak pegi kolej pun da 4hengget. meter start 3hengget. semua ni angkara kenaikan yg bermula pada 1 ogos lalu la ni.. darn!

takdela, bukan apa. tapi kalau dah stok pemalas macam nurul as-shakinah ni, hari-hari malas jalan kaki. hari-hari perlukan bantuan pakcik driver teksi yg sentiasa beratur teksinya di seberang jalan rumah sewanya tu, tak ke duit habis kat tambang cab je? sibuk bising ngadu kat abah, tambang cab da naik mahal pegi balik. alasan: nak jalan kaki takde kawan same claz. (padahal ada je.. saje malas nak jalan.) hehh.. melampau betul jadi anak la nurul as-shakinah ni ek.. kojo mongabih pitih makbapak yo.. tak patut betul! tambang cab tu memahal nak watpo?? haihh..

okay okayy. berbalik kepada kisah demam tadi. ingat malas la nak g class. tapi memandangkan ada labtest, ku gagahkan juga diri ini mendaki tangga-tangga ke puncak kejayaan. ehh. okay tak. tangga ke lab biochemistry kat tingkat 3 tu. watpo laa buek lab tinggi-tinggi? buek ponat orang naik yo. (yea yea yeaa. nurul as-shakinah memang begini. dia memang suka menyalahkan semua benda/orang/situasi lain di sekelilingnya sekiranya dia berasa fed-up. (alaa, biasa la tu. takkan la korang tak macam tu.. kadang-kadang mesti ada rasa camtu gak. kan kan kann?? hee.)

tapi sebenarnya dia adalah seorang yg comel, pendiam, baik hati, juga pemalu. orang sekeliling je tak perasan.. haha! mangarut lagi. alaa.. sesekali masuk bakul angkat sendiri apa salah.. dah takde orang nak tolong angkatkan. ye tak? hehe. okay tak tak.


heyy tapi demam kali ni boleh tahan tak larat gak la. dala pakai mask jalan-jalan kat kolej. turun naik tangga. ulang alik acc dept ke exam dept. bopoluh-poluh muko den. dengan poning kpalo sampai ada satu masa ni da rasa macam terbang di awangan. sikit lagi nak jatuh. jalan terumbang-ambing. eh salah. jalan terhuyung-hayang. langgar orang sane sini suka hati je. hee.. siap pesan kat member lagi, "weyy kalau agak2 nampak kite dah terbaring kat tengah jalan tak bergerak, tolong panggil ambulans la eh" hehe..

nasib baik segalanya berjalan lancar. kat hosp check pun tak ramai orang. kat kolej labtest semua dalam sejam je. this & that, amik slip exam final sume. boleh laa bertahan sementara. tapi, balik2 memang dah tak larat gila. terus panaskan air, makan biskut oatKrunch by Munchy's yg ada 3 keping 1 pek kecik2 tu. tapi makan sekeping je pun. dengan sekotak mini sun-maid raisin. tak lalu nak makan nasi ke ape yg heavy. (ouppss! yeaa. sy tak dapat meneruskan puasa untuk hari ini. jangan bising kata alasan plak eh. dah tak larat! kena la makan ubat. hee)..

then dipendekkan cerita, akhirnya makan la ubat. ala, tapi dapat ubat apa je? paracetamol yg ada tulis KK macam biasa tu, ngan ubat batuk sebotol. semata-mata! haihh. takpela. nasib baik skang ni kurang sikit rasa tak larat tu. thanks to ubat-ubatan yg semata-mata dari klinik kerajaan seksyen 7 shah alam ye.

ouhh btw. tadi pegi tengok jadual exam final nanti. and pegi amik slip terus. KETIDAKPUASHATIAN!!!!! lagi! ye. ada ke patut si kolej ni nak buat exam tak menentu. takdela, kalau setakat sampai sabtu petang boleh accept lagi la kan. ni tak! hari ahad pun ada exam!!! "pe cer ni bro??" kolej ni memang la. mengarut betul. dah la tak bagi cuti kuarantin ke hape sementara wabak h1n1 sedang menular pesat skang ni. ini nak buat exam pulak hari ahad. tak ke mengarut namanya tu?? nasib la baik exam sy ahad tu belah pagi. kalau tak, memang dengan senang hatinya pihak kolej akan dapat maki-hamun dari nurul as-shakinah yg baik hati ni. percuma aja! (bak kata laura.) haish..

hurmm.. apa lagi ek. rasanya setakat ni dulu je entri untuk kali ini. nak buka puasa dah.. yeay!! (errr..walaupun ponteng hari ni.) hee.. SELAMAT BERBUKA PUASA. chiao!

Tuesday, July 28, 2009

ouhh. tukar2 tajuk. 'Hari Sijil SPM'. hehehe...

hey all. lame dah tak update kann. entah la.. nak kata takde mood, ada je. tp mcm malas nak type bila pegi cc kan. yela, slalu pegi cc print out asgmt dah. tu je. mana la sempat nk lama2. hehe. btw, memacam sebenarnya cite nk tulis. tp sebab dah lama sgt berlalu cite2 tu, mcm dah terlupa plak mana satu jadik dulu. tak kisah la.. 1st of all, CONGRATULATIONSSS!!!!! for budak2 kolej saya batch jun 2006(03) yang dah graduate pada 13 haribulan lalu. to be honest, saya memang sangatSANGATsangat jelezz dengan korang2 sumaSUMA oke?? KENAPA??? ishh. saja la tanya soalan tu kann. terbakar je hati ni bila tengok pics yg korang upload kat facebook suma2 tu. siap pakai jubah convo, main baling2 topi lagi. marah ni marah ni. (cehh. melampau sangat nak marah lebih2. macam husband kena rampas je kann..) haha. okay2. takpelah, bak kata syaf: "u no need to worry lah. ur time will come soon. tak lama lagi.. tunggu je. and i'll come on ur graduation day yea!" thank you syafy dear. dapat la bersabar sikit.. takpe nurul. sikit je lagi. another final exam, 1 longsem, practical, and lastly.... yeay! u'll graduate. sabar2.. but kolej ni tak bagus gak la.. ada ke patut my friend yang sama batch jun 2006 (03) who's studying in hotel management and culinary art tu tak convo lagi.?? and that's not all. they haven't get their last result yang mana diorang dah habis practical on last april lebih kurang kot. does that make sense?? bagi yang nak terus kerja dalam industri tu takpe lagi la. maybe they've been qualified by the hotel diorang practical tu, and boleh terus senang2 kerja kan. but the problem now is, for those yang nak sambung study tu camne plak?? even if they want to further stdy in MSU ni pun, diorang nak tengok transcript. or at least, every sem's result INCLUDING and most probably paling penting is their last semester punya result. then bila tanya exam dept, boleh pulak jawab, kami tak pasti lagi. nanti kami akan tampal kat notice board la. (hampeh betul. nasib baik kakak kurus pakai spec yang selalu jaga kat situ tu baik) hehe..tak bagus tak bagus.. bole report pihak atasan ni! (macam laa berani sangat.) huu.. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- okayy secondly, built-in cupboard kat bilik kitorang tu dah dilupuskan. and this means that, akan ada lagi 2 orang baru yang stay kat bilik tu!!!! arrggghhh... tension2! we're soo hoping that 'orang baru' tu ok dan tidak membawa masalah. heh.. tapi kann, woaahh.. gila terer la uncle(yg konon2 taknak dipanggil uncle tu. ahh. lantak ape, dah tu takkan nak panggil abang plak kan.) yang kopak almari tu.. besar gila kot almari tu. and uncle tu hanya seorang diri saja mengerjakan kopakan2 almari tersebut dalam masa setengah jam atau lebih sikit kot. hebat2.. syabbas mera bete!! pastu barang kitorang yang maha banyak pun bersepah laa dengan penuh ceria. mana baju yang hang, mana baju yang lipat, mana barang kecik2 dalam kotak2 beg2 suma kann. tau je la.. nama pun PEREMPUAN.. itu tak masuk kasut yang berkotak-kotak lagi. (hehe.. jangan terasa ye hana syg. sebut je.. nak tambah jumlah perkataan.) haha.. ouhh nak cite suma panjang sangat. bosan orang baca ni. okayy2 lajukan.. zzzZZZZZzzzzZZZZttttt..... and the day after that baru agen owner tu masukkan double-decker lagi satu. and we wonder... "bila laa orang baru tu nak masuk kan..." tup tup, ahad malam tu jugak agen owner ni bawak 2 orang, kata nak masuk bilik tu. takde tengok2 bilik dulu ke ape. masuk je terus.! aduhh.. tak boleh ke masuk esok petang ke, tengahari ke.. malam dah ni.. "tak bole2. mereka tade tempat tidur meyh" adoiyaii.. nak buek camno, kalau tak bukak bilik, ditendang je kang pintu tu, lagi masalah kan. dah la tombol takde. ishh. ok la.. ok laa.. kejap2. i kemas sikit2 bilik ni. for few minutes, then i opened the door.. JENG JENG JENNGGG!!!! agak terkejut gak la bila nampak 'orang baru' yang si Yeun Mey(nama agen owner tu) ni kata akan duduk sini. bukan apa la... kita bukan nak mengata, ye tak. tapi dalam diri setiap insan, mesti terdetik sedikit sifat 'eeEEvill' bila kita nampak sesuatu yang kita jarang nampak. betul?? dalam hati ini berkata: "erkk. takkan indon kot yg masuk nie. muko ala2 javanese(cover sikit kan.. hehe) kulit golap2 jo." takpelah. kita redha je. asalkan diorang tak bawak masalah tak cari pasal ngan kita dah la. ye x?? tapi, sifat 'eeEEvill' ni tadi mula meningkat. mulalah terus call hana. cakap itu ini. mengadu la kononnya. pastu sambung kat msg plak. sekali, hana pun ter-cakap.. "entah2 'O.A' kot nurul. yela, kata tadi dari pahang kan.." yelaaaa... and sekarang baru saya terfikir. mungkin betul gak hana cakap tu kot. yela, kalau sah2 dari Malaysia, dari Pahang lagi. tapi muka macam selain dari melayu@cina@india kan.. kita nak panggil apa lagi. kat kem PLKN saya dulu pun ade 3 orang dari kaum tersebut. tapi asal johor pulak. 'O.A'.. kaum apa?? faham2 sendiri sudah.. hehe. jadi sehingga sekarang ni, roommate baru kami adalah 'O.A'.. dan mereka bernama 'yang' serta 'kak Ani'. ouhh lupe, mereka bukanlah student. tetapi bekerja di Giant SS13 Shah Alam dekat ngan stadium nie. (almk. jahat sgt kot sampai mcm nk promote ni.) hehe.. sorry2... terlebih emosi plak. nasib baik diorang ni ok gak la.. tak banyak kerenah. cakap pun tak sangat. tak dapat almari baju pun diam je. takde tanya2 ke. yang kami pun bahagia la. mendominasi hampir kesemua tempat kosong untuk meletakkan barang2 kami dalam bilik tu. jahat gila kann. haha. apa2 pun, saya just nak cakap kat Peter, : "WE WANT OUR CLAIM FOR THE WARDROBE BACK!!!!" muahahaha ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- and lastly for today. last friday which is on the 24th. kami (saya, hana+ilyas, serta aniez) telah membuat trip pulang ke Muar, Johor. ouhh, tidak tidak. bukan pulang ke kampung. akan tetapi hanyalah untuk mengambil sijil SPM mereka. no,no.. bukan saya juga. saya mengada ikut sahaja. sebab dah amik dulu. hehe.. dengan menaiki myvi SE ilyas, kami pun memulakan perjalanan seawal 8 lebih pagi. (ye, saya memang sangat kagum dengan Myvi SE lagi2 macam ilyas punya nie, kaler putih seat dalam hitam ade benang merah. waahhh.. CUN!!! jatuh hati i dengan myvi nie la! hehe..) pagi tu siap2, hana+aniez buat sandwich telur sikit, bawak maruku suma sebagai bekalan tatkala lapar, kitorang pun gerak. singgah jap kat RnR dengkil ilyas ajak breakfast. lepas tu, saya bertugas sebagai supir memandu sepanjang hiway. dah sampai, masuk tol, ganti ilyas la drive. takut laa bawak keta orang dengan kurang berpengalaman ni. hehe. masuk exit tangkak, terus lagi sampai la ke SM Teknik Muar, Johor yang terletak di sebelah JPJ Sungai Abong. (eh, promote lagi! almk..) kot laa lama sikit kan proses pengambilan sijil tu. tup tupp, sampai skola, parking, masuk office, bg ic, mintak sijil, dapat sijil, terserempak ngan cikgu rozwin suma tu.. proses lebih kurang 15 minit je kot.. punyalah sekejap. kalau la naik bas, tak ke rasa rugi pegi-balik macam tu je semata kan. then lepas amik suma, ilyas ajak singgah melaka jap. lalu ayer keroh dia nak tengok race track baru, then terus ke tampin ikut highway. konon laa nak masuk zoo tengok haiwan2 seperti gajah, kuda dan harimau. sekali tengok harga, mak aihh. macam lepas je duit yang cukup2 ni kan.. last2 tak jadi masuk pun, tapi dapat laa tengok gajah menari yang comel tu, kuda yang malu2, serta harimau dari jauh je. amik la gamba sikit2. tak puas hati lagi tu. yela, mana boleh.. niat suci nak pegi zoo tengok haiwan yang comel suma tu, tapi tak dapat plak kan. pastu pergi la usha keliling kawasan tu jap (cuz sebelum tu ada nampak macam go-kart. dapat main best gak. hee..) pusing2 tengok2 harga suma, go-kart pun agak memerlukan amount wang yang boleh tahan. jadi kami pun membuat keputusan untuk bermain permainan air yang memberi kos paling murah iaitu rm20 untuk 2 orang dan ianya adalah: uuuwww.... BARRACUDA...! hahaha. (tau tak lagu tu? dalam cite spy kids kot ada lagu tu). abang yg jaga situ cakap, mende tu ada kat fishing pind belah lain. bukan kat tempat kitorang benti tu. so ok la, kitorang pun naik keta balik dan teruskan perjalanan carik tempat tu. sesampai di situ, kitorang pun cakap la nak main barracuda untuk 4 orang kan. budak tu bagi la life jacket apa suma. kot laa best sangat. dah main tu, alahaiii... tak mencabar langsung!!! bagi panas+penat kayuh lenguh kaki ada la. tasik pun kecik je. tak seberapa sangat.. suasana suram sebab kitorang je yg ada kat situ (and ada la sorang auntie arab ngan anak dia kat fishing pond tu). itu je.. dah la tulis situ rm20 15minit. adoii.. puas laa kitorang nak mengayuh panas2 tu. nasib baik mood kitorang ok. so apa lagi.. snap2 gamba jela banyak. nak balik pun snap2 gamba kejap kat situ cuz kat belakang tu ada rumah cantik... =) hehe.. then b4 masuk hiway nak balik tu, kitorang singgah jap kat satu gerai ni. minum air kelapa original taw.. sedaappp... best2!! dah lama tak minum air kelapa camtu. sorang sebiji kelapa. pastu mcm biasa la, snap2 gamba je banyak. tet tott tet tott.. akhirnya kami pun pulang ke shah alam semula.. kesian hana. sampai2 shah alam je terus demam. lame lak tu demam sampai semalam pun dia pening2 kepala lagi. and now saya pulak rasa macam nak demam ni. dengan selesema, da start sakit2 tekak.. bahaya2.. risau jugak. yela, pasal H1N1 suma2 tu kan.. hopefully takde apa la.. demam biasa je kot ni. amiinnn.. hee.. ;p
ouhh. itu jari saya yang kurus dan panjang. *otw pergi muar*
ini suma pemandangan di muar. saja amik. hehe mereka ni takde kena-mengena dalam cerita pun. tapi saja nak cakap, pakcik tu pakai helmet tinggi sangat. kepala dia tinggi sangat ke eh?? *otw muar -> melaka* yeayy dah sampai!! ouhh. foreigner ni. arab kowt. bini suma pakai jubah itam tutup2 muka suma. (erkk. tak panas ke haa??) gajah yang comel menari. seriously.. dia sangat comel oke! menari ikut muzik lak tu. sangat hebat la gajah comel ni. heheh. ni kat fishing pond tu la. sementara tunggu budak yg keje tu amik life jacket. sungguh gila kami bukan?? riang gembira sekali melompat2 di situ. (harap maaf. nak upload gamba barracuda tu tadi sbenanye, tapi rupanya belum transfer dari handphone ke laptop la. sorryy... next time jela eh? hehe..) .....dan akhirnya sebelum pulang ke shah alam..... aniez menikmati kelapanya dengan penuh perasaan, manakala ilyas sedang cuba mengopak kelapa yang tidak dipotong habis. kami dan air kelapa. =) ehhh.. chopp2!! korang ingat tak, suatu ketika dahulu. asal masa raya je, mesti ada air botol ni. perisa memacam. oren ada, aiskrim soda ada, ngan lagi satu 'SARSAPARILLA'. sarsi la tuu.. dan ianya dipanggil sebagai..... air 'OREN BODO'...!!! hehehe... ;p
------------------------------------------------------------------------------------------------- aduan tamat untuk hari ini. (*btw, saya kat cc ni. org seblah ni agak mempunyai 'bau' la. nak tegur takut.. saya pun diam je. ada blog jugak wooo... dia pun sedang menaip kat blogspot-nya. haha)

Sunday, June 14, 2009

sadDay. =(

okay. nothing to write actually. just a really hectic day of mine. lost my PURSE!!!(actually its the 'handbag')-and all of the valuable stuff in there. the most important thing: my ic,my lisence(dont care if i spell it wrongly) and my bank cards.! lots of passport-sized photos of mine, family and friends, my dear's id, my lab coat's badge(which supposed to be knitted on the lab coat). my bookstore cards, my anonymous cards and such...and thats not all. that is only stuffs IN my purse. while theres others IN the bag pulak. my compact powder and perfume that i just bought YESTERDAY okay!!! the earphone and important stuff again, my bundle of keys which is needed to open both my room and the rented house. im so fucked up!! ye, sy sedang memaki. harap maaf. sangat tertekan. damn me!! yess ME!!! i know this is terrible and sangat sangat bahaya but i know the blame is on me myself. im the one who is really over-damn-CUAI and being TOO ignorant of my belongings. yess, padan muka aku sendiri! nasib baik mak abah boleh faham. really sorry to abah. i didnt mean to trouble u this much. i know ive made mistakes ALOT and still keep doing it again as this just happened. i dont know why im being this way. why oh why.??? im too ignorant. im too........such a @@^&#$&%@$!$#@*!!!!!!!!!!! okay. now im ashamed. ashamed of u. ashamed of my sister. ashamed of my parents. and ashamed of myself. i shouldnt be this way!!! dear GOD, please help me!!! dont let anyone who took the bag do something bad to me. let him take the money and throw all the other stuffs anywhere. lagi bagus kalau semua barang tu dihapuskan. biarlah orang tu amik duit yang ada. just dont let the stuffs be with the man. please please please GOD. im really hoping for ur help rite now. im praying GOD. pleaseee..... =((

Thursday, June 4, 2009

hari khamis. =)

hye. "Happy 17th Birthday Dear Younger Sister, Nurul Fatimah Az-Zaharah!!" yepp. anda punya umur sudah meningkat. dan akhir tahun ini anda akan menghadapi SPM. best of luck 4u sis. i know u can do it. u go girl!! (mesti ko tak caye akak wish ko bebaik camni kan?? haha.) biaa la. skali skale nak berkasih sayang ape salah.. ye idok?? heheh. ;p ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
sbenanye nk cakap pasal siang tadi. disebabkan sekarang dah hari khamis 4jun09, maksudnya 'siang tadi' tu hari rabu 3jun la. yeaa yeaah. i know. saya dah merepek. okayy teruskan nurul ashakinah. Rabu, 03062009. bangun pagi tak breakfast mandi kumpul-kumpul baju kotor tadah air dalam washing machine half-auto letak dynamo amik kumpulan baju koto tadi campak dalam washing machine dan wash. terus ke laptop untuk melayari internet dengan pakaian rumah dan keadaan yang berada di tahap yang paling selekeh sekali, secara tiba-tiba saja menerima panggilan telefon tanpa wayar daripada cik Fadz. "Nurul, jom kua." "Haa??? (kn smlm da kua!! ade ape plak ajak kua lg nie. abah kasi ke. adehh)" "Yela, kua." "Nape? Bile? Nak pegi mane?" "Skang la.! Jumpe kat BP Mall k." "Whattt??!!! SEKARANG??? Gile ape??" "Haa la. ko siap skang. kitorang tunggu kat sane taw." "Alamak.. err.... aa. ok ok. Hee." dan akhirnya saya terus berlalu pergi menyiapkan diri untuk keluar. nasib baik baju basuhan saya (ehh salah. basuhan mesin half-auto tu sbenanye.) dah habis siap di-spin-kan sume. tinggal sidai je. adoii. sesampai saja di sana, Fadz dan kengkawan dah pun menghabiskan 9 buah lagu di karaoke. dah tu, pasni nak pegi mane pulak?? entah laa. haish, baik saya menambah lagu sebarang dua dan menyanyi sebentar. okay okayy. i sing I'm Yours && Lucky by Jason Mraz. habis karaoke secara berjemaah. nak pegi mane pulak ni?? cik Fadz nak tengok nite@d museum II. adoiiy laa. saya baru saje menonton movie tersebut akhir minggu lepas la cik kak oi. dah tu, takkan la nak duk melahu tunggu dia tengok movie 2 jam tu. nak taknak, tengok jela movie lagi. nasib baik banyak choice. dan nasib juga yang baik kerana ada kawan. heh. akhirnya dari takde duit pun jadik ada untuk membayar tiket cerita Monsters vs. Aliens.!! haiihh. nasib lagi yang baik sebab movie tu best. bodo si Bob tu! haha. mesti kata aku mengarut bebel tahpape la tu. fine! memang pun saya sedang mengarut nie. puas hati?? ni blog saya, saya punya suka la nak kata ape pun. sebok pesal? haha emosi tetibe kann. huhu ;p btw, saya suka si "Insectosaurus" tu. dia sangat comel walaupun bersaiz gergasi dan tidak bercakap. pergilah menonton kawan kawan. post bergambar yang mengarut lepas-lepas ni ok. malas nak letak dalam post ni. tengok poster movie ni cukup. gudbye and hav a nice day. =)

Wednesday, June 3, 2009

ade mo0d. =)

assalamualaikum dan selamat sejahtera sume. ------------------------------------------------------------------------------------------------- ape kaba? lame tak dengar cite kan? haha. sape yg dengar cite sape ni actually? sy yg malas nak update blog. heh. sy dah mereng. jangan layan. =p today is Wednesday, June 03, 2009 and im typing this nonsense on 12.32am. hari rabu movie murah kan?? ape movie baru yg menarik untuk ditonton ye..? hurmm..
1) syurga cinta 2) terminator salvation 3) monsters vs. aliens
ala, bukan nk pegi tengok pun. sajeje ngade buat list2 bagai. dah tengok nite@d museum II aritu cukup la. tadi pun dah beli dvd benjamin button. (gile ketinggalan kan. movie tu dah berzaman baru nak menonton. jap lagi kua la kat astro tu. saluran baru: Mustika.) haha. takpe2. ouhh yea. teringat kepada tarikh harini, 3 Jun 2009. birthday a'En is on 4th and that is tomorrow! yes. hari khamis ni. happy celebrating ur 17th birthday my younger sistah yg juga adalah musuh ketatku.! nk adiah?? haha. that's a joke. U OWE ME, remember?? so dont hope 4 anything from me this birthday aite. haha padan muke. sape suh cari pasal. muahahaha dah la. nk tdo. bye2.
xoxo, [New_ruLe]

Saturday, April 25, 2009

hola!!

hellow everybody!!!! kembali meng-'hapdate'(bak kate dik an) blog ini semula. long time no see yea?? haha HARAP MAAF. SEBULAN CUTI SEMESTER, pengHIJRAHan KE PUTRAJAYA berlaku. sebagai anak yg mempunyai bapa yg bekerja sebagai penoreh getah dan ibu seorang nelayan, sy haruslah MENCARI PENGALAMAN. (ehh, tak2. parents sy bukan bekerja itu. saje wat saspen konon. kaannnn...) BEKERJA DI SEBUAH PUSAT MEMBELI BELAH YANG MUNGKIN DIKENALI RAMAI; carrefour. lebih jimat lebih heebaatt... CARREFOUR CARES FOR U. may i help u? =) (konon2 lagu-slogan cmtu la. sale yg konon jimat tu ade trick jugak. hampeh btol.) hurrm. ape nk cite. OUH! keje. gaji xbape nk banyak kerana selalu MC dan ponteng. tambah lagi dgn off-day. jadi semakin sikit la perkiraan account tuw. *psstt..!!! sume org kt cre4 almanda tu xtau kolej haku nie. nmpk sgt xbape nk femes. hish. padahal dah canang satu cre4 dr kolej MSU la konon. xtau gak. ouhh ye. ade sorang je abg keje kt bhgn electrical sales tu tau. (tu pown sebab membe die dulu stdy MSU gak. tp komplen lecturer xbagus. adehh. sebijik! ambek aku.) ;p APA LAGI YE...?? yeaa. today is SATURDAY, 25th APRIL 2009. i took these papers.. yess! midterm exams. PSIKOLOGI (HSS1012) pada hari semalam, Jumaat 24 April. PENGAJIAN ISLAM (MPW1143) pada petang tadi, pukul 2-4 pm. yang mana sepatutnya pada pukul 9 pagi tadi!! dan disebabkan terjadinya clashing paper dengan... MUET!!! yang bermula pada pukul 8am, saya telah di-quarantine-kan selama 6 jam tanpa sebarang bekalan makan minum. yang hanya adalah sisipan saliva yang ditelan sekali sekala. sangat simpati kepada diri sendiri. =( OHH. tapi TAK MENGAPA. =) saya telah kembali normal. syukur alhamdulillah. heheh. ouhh ye. sebenarnya nak cakap. paper psycho aritu SENANG gile bapak. kalau la semua exam soalan senang camtu, kan ke bagus. semua student boleh dapat A sesenang hati. =) dan lecturer pun tak perlu susah payah bising kenapa result tak bagus ke hape sume. kesian mereka, penat je membebel. buang tenaga letrik je. heh. ;) sy rasa, mungkin stakat nie dulu peng-'hapdate'-an entri buat kali ini. kalau ade sumur di ladang, boleh kita menumpang mandi. kalau ade umur yang panjang, boleh kita bersuka ria selepas ini. =D YEAAHHH!!!!! XoXo, [New_ruLe]

Sunday, March 1, 2009

karutan 01032009.

hari ni hari ahad, 1 Mac 2009.
takde apa nak cakap snanye.
saje mengarut.
hihii~~
;p
jap lagi nak balik ptrjya, umah kakLong.
tiket bus Transnasional kul 3pm. seat no. 2A && 2B.
(sebab blk ngan mak)
ingat nak carik keje kat almanda. hopefully dapat la..
apa lagi ek................
haa. gatal2 masih ada.
(cepatlaa baik.. cepatlaa baik.....)
urmm and, i wont be on the line.(i mean on9 laa..) for maybe 1 or 2 weeks.
so takde laa karutan yg membosankan korang nak kena baca.
hehe.
oklaa. cukup sampai disini. nak mengangkut barang plak.
~adioSs~
xoxo,
[New_RuLe]

Saturday, February 28, 2009

Chett poodah!

isk. gatal2 nie tak ilang lagi. nak kua ngan Fadz pown tak jadi. tapi rasa gatal makin melampau. terseksa nie. nak je digaru tapak2 tangan kaki ni pakai pisau. dem! tadi pegi klinik plak. dapat la pil allergic ngan pil gatal2 beberapa bijik. kua klinik je, masuk kete terus makan pil tu. ehh tapi pil allergic tu pahit.. tak sedaaaapppp!!!!!!! uwekk!! =( (cepatlaa baik. cepatlaa baik..) ehh ok lah. ujan dah makin lebat. petir kilat da berdentam-dentum sabung menyabung. takut la pulak. kang ada electric shock naya je.. dah laa. bye.
xoxo, [New_RuLe]

keMALANGan.

haishh. balik2 benda yg tak selesa menimpa.
keMALANGan tak semestinya bermaksud accident di jalanraya bukan??
ye. keMALANGan adalah sesuatu perkara atau keadaan yg agak buruk yg boleh terjadi kepada manusia. contohnya jari tersepit kat pintu kereta ke, tergelincir ke, 'jatuh tersungkur lalu lutut terhentak dengan extreme-nya di lantai sehingga bengkak serta lebam selama seminggu' ke.. kan kann?? btol tak kawan-kawan..?? aahhh.. kalau ko kate tak pun, ape haku nak kesah. ini definisi peribadiku sendiri terhadap 'keMALANGan'. lantok pi le kome.. heheh..
hurrmmm.. amat sensitif rasenye diri ini. bukanlah dari segi emosi. i mean physically. dah la hari2 kena selsema lepas mandi. senang dapat gatal2 bila kena gigit nyamuk. pastu entah apa angin tiba2 bangun pagi tadi ade rashes pulak kat tapak tangan dan juga tapak kaki kiri nie. macam bintik2 ada air tu. nape eh?? tak paham btol.. nak kate sebelum2 nie ada makan seafood ke, alah ngan seafood ke tak jugak. aritu makan seafood, lauk2 sedemekian pun rilek je. takde pun ngade nak naik rashes camni. pulak tu, tapak tangan serta tapak kaki belah kanan takde plak. ni baru start kejap tadi baru naik rashes kat tangan kanan dan kaki kanan. siap naik kat jari jemari belah kiri nie lagi..

diz is my left palm. nampak tak macam ade bijik2 tu?? kat area yg kale merah2 tu la..

argghhh!!!!! tekanaaaaannn!!!!!

petang tadi dah ngadu kat abah. pegi farmasi, mintak ubat. kot laa ubat best sket kan. yg tak pernah dapat sebelum ni ke harap2 nye. tup2 si Foban cream nie gak yg pharmacist tu bagi. haihh.. amik jelah. bosan btol tengok krim sapu nie. balik2 rupe die je.. huhu. hopefully esok tangan dan kaki nie will be okay. perit taw kena rashes nie. dengan gatal2 nye lagi. adess.. pliz3... pleaseee be ok by tomorrow. nak kua ngan Fadz laa.. ngehNgeh.. ;p

xoxo,

[New_RuLe]

Thursday, February 26, 2009

Gadget Junkie. wahaha

i am. that is me. tengok la, tak bersyukur langsung. dulu beria nak pakai sony yg dimiliki skang. bila nokia dah kua model baru, touchscreen lagi, nak itu pulak dah. tak patut laa. isk. tapi takpe. ni keinginan memiliki je. nak beli bukan dapat pun. takde duit kann. jadi sedar diri sendiri. heheh.. ;p
ape ape pun, mari lihat sekali imbas kepada nokia model baru ini, 5800 XpressMusic.
macam cun je kan.. dah la kale merah itam. touchscreen plak tu. ish.
haa.. yg ni tak paham nih. bagi microSD sampai 8GB.. nak sumbat ape!!?? sumbat haku dalam tu. gile.! boleh simpan 1000 lagu. nak mampos?? sape nak dengar lagu beribu tu?? haku je 3 jam dalam bas balik joho dengar 40 lagu dah tetido2. kalau start dengar 1000 lagu tu skang, taon bila pulak nak abes?? esok lusa kot. haha.. gila muzik terlampau kalau camni. ngahahaha.
xoxo,
[New_RuLe]

Tuesday, February 24, 2009

YeahYeahYeah!!!

Laptop da baik. yeahh!!! thx alex for helping me of diz problem. sila cakap timekaseh jugak kepada kawan kamu yg tolong betulkan laptop nie yep. weEe~~ hurmm.. cuti lame sangat pown bosan gak eh?? xtau nak watpe dah. balik2 on9, tengok tv, makan, tido. sifat yg sangat typical bagi orang2 yg sedang malas kan? adehh. perkataan itu lagi yg diutarakan. xnak2.. kali ni xnak cite pasal malas pown sbenanye. hari pown mcm nak ujan je. redup2 sedap udara nyama. heh. g makan lagi la jap. adioSs~

Dia selesema cikgu!!

a.k.a. flu.
heheheh...
camne boleh slsema ni ek??
orang lain selalu kena flu kalau demam atau musim hujan je. kann??
tp sy kena setiap hari.
betoollll... kalau lepas mandi jek mesti slsema.
bersin tah 88kali ade gaknye.
last2 ape laie.. vicks inhaler to the rescue!!
weEe~~~
ehh tp nape ek gaknye. sesape ade jawapan utk soalan ini??
org kate resdung eh??
ntah. ntahh...

Monday, February 23, 2009

.M.A.L.A.S.

yep. itu tajuk post pada hari ini. kenapa?? sebab sifat malas tu yg membawa kepada kehancuran. menyebabkan kegagalan. dan perasaan itu jugaklah yg sedang menguasai diri ini sekarang. menyampah btol laa.. dalam otak ni, idea memacam ado nak ditaip kat sini. akan tetapi si 'MALAS' ini telah mengatasi segalanya. malas buat kita rasa penat, malas buat kita rasa mengantuk dan nak tido, malas jugak membuatkan kita leka, khayal, alpa kepada benda2 'lagho' yang lain. kan kann?? bila malas, otak akan fikir,'kejap lagi lah buat itu ini. blablabla...'bila dah kejap lagi kejap lagi, masa terus berjalan. hari makin malam. mata pun makin penat ngadap komputer. last2 badan rasa penat, dan mengantuk mula datang. tengok laaaaaaaa.... sambil nk type post ni pun siap tinggal2 jap gi makan la, tengok website lain la, tengok tv la... MAN!!! i cant help it!!! toloooooooooooooooooonnnnnnnnngggggggggg!!!!!!!!!!!!!!! hurmmm... nanti la ye kengkawan sume. bila sifat rajin datang kang kita berbalas pantun memacam yep. sampai sini saje. adioss~~ =)) ouppsss... no no no.. jangan jadi mcm ni ye kawan2.. kalau nk berjaya kena sentiasa ingat ayat kat atas tu, 'hard work pays off in the future'. yesss... i will i will!! (insya-allah...) hehehe ;p

Sunday, February 8, 2009

damn!!!!!!

kenapa mesti wujudnya sejenis makhluk yg bernama virus?? tak kesahlaa virus tu yg menjangkiti manusia mahupun sistem komputer. kalau dlm kes skang ni, laptop ini telah dijangkiti!! tak tau la hape jenis menatang yg dah jadik intruder kt laptop nie. yg penting skang, ade mende alah biru kt atas tu haa. bukan main bahagia die gerak pusing2 kt desktop nie haa. (ni haa. bendasing yg telah dikotakkan kale merah nie) haku laaa.. nk je dicampak ke laut laptop neh. bengang dah nie. bikin gua panasss jeee.... iskh!! download antivirus, spyware bagai2 dah. tup2 nk run xboleh plak.. hangiinnn jeee satu badan laa!! nasib baik ley berfikir lg. kang abah tanye mane laptop, nk jawab pe plak.. ye idok? adoiyaii.. cmne nie. nk kena format balik la laptop ni eh gaknye?? alahamaakkk... lecey btol lah. seb baik dah exam. takde asgmt dah.. kalau x, idok ke haru nk menaip dgn gangguan alien sekor nie.. hurrmm... sape ley tolong formatkan laptop saye tanpa upah dan tanpa cd juge?? hahahahaha sgt la impossible permintaanku ini kan kann?? ngehngehngeh.. ;p

Saturday, February 7, 2009

Laporan Peniruan. (karutan semata)

4/2/2009; tengahari Rabu. RoomC220,di sebuah kolej-ini adalah sebuah meja yang asal lahirnya mempunyai permukaan yang sangat suci dan bersih yang berwarna hitam; seperti yang kita semua sedia maklum. sejurus sahaja tempat ini diduduki seorang pelajar perempuan yang dikenali sebagai N(bukan nama sebenar), meja ini mula dinodai dengan hasil kerja seninya. Rakan di sebelah kiri berkata: "N bace ni, 'dotDOT' baca ni. pastu kita meniru yep!" N membalas: "baeklaaa!!". semakin lama, semakin penuh meja ini dengan segala jenis lakaran nota tiruannya. sangatlaa tak patut sang pelajar ini. dahlaa hasil tiruan dapat dari buku nota sang rakan, si dotDOT. agaknye laa kn, mesti si dotDOT ni menyumpah je dalam ati. ape nk jadik la si N nih. dahlaa tak bace buku utk quiz.. tak bawak buku plak tuh. then senang2 ati je meniru dari buku haku sampai penuh meja tuh. memang laa... xtau nk ckp. betul x si dotDOT?? hahaha. sila jangan ambil jantung mahupun pisang yep si dotDOT.. ini hanya firasat semata. tiada kena mengena dengan yang sedang menghadapi infeksi Pseudomonas sp. mahupun pesakit yang mesti mengambil Erythromycin sebagai pelengkap hidup mereka. ;)) - berita dari BERNAMA.

Tuesday, February 3, 2009

Permintaan 2009

Dalam erti kata lain, azam baru la sebenarnya. && calon-calonnya adalah: -menabung. RM1 per day. (JANGANLA gelak!!!) serious nie... uhh.!!

-drink AT LEAST a bottle of mineral water a day.

-studySTUDYstudy!!!! rajin-rajin, jgn malas!!!

-read more!!!

buat masa ni, ni je dulu kot. others will be updated later. tq. ;))

Sunday, January 25, 2009

the year of 2008

*i dun really remember wut exactly happened for certain days in diz year, but i'll try to write anything yg masih dpt diingat dek kepala hotak ni ye. sekian.. =)

JULY 27th;;

Happy Birthday d'30th kak Ngah.!!

-Nurhazlinda @ Azlin Bt. Mohd Aris (yess, its a 'SHE'.) ;p
-my 2nd sister
-used to be an English lecturer in Politeknik Johor Bahru; now she's working wit d kementerian pengajian teknikal putrajaya, taking care of the kolej komuniti stuffs.

-yeaa, i wished u a lil bit late diz year. && d present is yet to b given 2u. tertinggal kat joho la.. sorry lew. alaa,lagipun da tau pun apekebende adiah nye tu kan.. ye. tabung kale biru.. kang nrul blk nrul amek laa yep. sorry.! hehe ;))

AUGUST 8th;;

Happy Birthday d'56th Abah.!!

-Mohd. Aris B. Jailani
-such a great dad!
-tho u have been thru a really hard time, been collapsed on d right side of ur whole body; u're really strong.
-afta several sessions of therapy, ur now back in mood again. u dun hav to pegi kebun evry morning anymore laa abah.. such tiring rite?? its ok, i promise u i'll never ever play around wit my studies. i'll be a gud daughter of urs. dun worry..
-well apa2 pun, ur really d COOLEST DAD on earth lahh!! love ya dad! mmwaahhhxx..!!! ;))

AUGUST 30th;;

Happy Birthday d'20th Fadz.!!
-Nurfazrina Bt. Ahmad
-majoring d nursing course with d SPA offer.
-anak merdeka la konon ye lahir bln ogos ni?? alahai.. kurang sehari je faz oii nk jadi anak merdeka. hehe btw, may god bless u oweyz my dear. moga panjang umur, murah rezki. haha gle xley bla ayat. hehe ;))

sepanjang JULY-SEPT

-buzy wit courseworks: assignments && stuffs; esp biostat's survey. had to count each && every data wit juz d two of us doing d works yg agak berbakul peningnya; which is supposed 2b done wit 3 org ahli in diz group. damn her! luckily u're 'the-1-who-cant-be-named' bestfriend yg membantu utk keje ni. kalau x, da memang xde kt namelist ahli group kitorang la.

-then d headache continues when all d kira-kira thingy hav to b typed n print! kuangasam la puan ni.. nk menaip formula2 yg leceh nie. patu nk kena buat chart bagai2 la.. adess. berserah jela. name pun study rite? huhuu~~ =p



FINAL EXAMS!!!

-diagnostik hematologi, on d'15th.
-biokimia klinikal II, on d'17th.
-patologi I && english for science; both on d'18th.
-last paper; biostatistik, on d'22nd.


SEPTEMBER 29th;;

*Happy Birthday Remy!!
-such a typical playboy's name, && i hate it actually. not his fault for making me hating. haha.. kesian die. xmasal je org benci kan. tula, sape suruh nama remy! hahaha
-btw, slmt menjalani hari yg indah buat kamu; bunga tahi ayamku.! xD


days of ending SEPT until OCTOBER 1st;;

Selamat Hari Raya Aidilfitri!!! ;))

-after a long month of fasting, at last we can eat in daytime again!! haha ;p
-mum baked kek kukus to bring balik kampung @ Sungai Sayong, near Kota Tinggi.
-mak usu cooked rendang d day b4. she really is a chef! d foods cooked really are 'finger lickin' good'!! mak usu, why dont u try bukak kedai makan?? ok wut.. tp penat la. hehe
-i helped abah anyam-ing the sarung ketupat in bout 30 jugak laa.. btw, now im quite expert in anyam-ing it. thx for teaching me dat abah! so, ketupat, anyone?? ;))

OCTOBER 4th;;

Happy Birthday d'20th Ety.!!
-Nurizzati Bt. Abdullah Sani
-majoring culinary art in clge; now she's having her industry training back in malacca d hometown.
-girlfriend of 'achit' dat really annoys me. (i really hate diz guy! seriously!)
*haa, yg ni ada reason why i reallyREALLY hate him oke.. jgn tuduh sebarangan. =p
-well yes, apa-apa pun && how d boyfriend is pun, she's cute. REALLY. memang ramai orang suke plus suke usha budak nie. hehe
-ouhh, && pliz yeaa. d next time u come to sect.13 nie, plz take all ur stuff yg masih banyak ditinggalkan disini yep cik.! agak serabut jugak laa kami memikirkan tempat yg sesuai utk meletakkan barang2 anda ini.. bukanlah menghalau. akan tetapi,anda juga sudah tidak akan tinggal disini lagi rite?? so wut's d point of u leaving all these 'crap' of yours here anymore?? btw, ini hanya sebuah pesanan. sila jgn ambil hati wahai cik adik yee.. hehe ;p

OCTOBER 14th;;

Happy Birthday d'20th Hanna.!!
-Nurul Hana Bt. Mohd Noor
-majoring in d hotel management course; she's also sedang menjalani praktikal di hotel holiday inn, glennmarie shah alam.
-a loving girlfriend of Iliyas B. Rabbani(which they were my cluzmate in high school)
-a bestfriend, a roommate, a diary, etc.. bla3. dunno wut else to describe her. ouhh, b4 i forget. she's really missing her mom. (ade kena-mengena ke??) haha
-btw, if u go to japan again hana, can u plz buy me d car pillows dat k.wanie bought yg pernah cerita dulu?? later u come back here, i pay u oke.. hehehe B)

OCTOBER 27th;;

Happy Birthday d'56th Mak.!!
-Puan Hajah Rusnah Bt. Hj Hussin
-a loving && caring mother
-such a beautiful person. love u to death mom!
-i adore u mom. thanx. thank you very2 much for taking care of us all this while; dulu hingga kini. for taking care of abah when he's sick. for not annoyed taking care of aisha.
-tho many things happened to u, u're still surviving with a smile on ur face. u're such a strong person. handling all of us, u really is d greatest mom lah. HAPPY BIRTHDAY!! mmwaahhhxxx..!!!! ;))

NOVEMBER 10TH;;

Happy Birthday d'20th 8d.!!
-Sahruledi Sazuan
-aka mr. ed, edd && eddy; he's a friend from my 2nd secondary school, SMT Muar. hehe
-he's taking d certificate in mechanical course kt Poly JB last 2 years if im not mistaken.
-we didnt know each other quite well actually; as in i never met him even to say hi when we're in school; && he didnt know me as well. he just know dat im d 'vogue-english-teacher-in-school' which supposed 2be d 1st mechanical class punya class teacher punya adik. datz all. lame sungguh kan?? huhu =p
-tp xpela. tho kita saling xbrape mengenali; ko memang tetap rawx lahh edy!! =)

around NOVEMBER;;

Nuu Semester starts.!!
&& im taking these subjects :
-PARASITOLOGI III: Entomologi Perubatan by Pn. Nik Syakira yg comel dan pregnant. hee ;p
-PRAKTIKUM IMUNOHEMATOLOGI II 1stly taught by Cik Norzairatul Anum; but then is replaced by Pn. Noor Azura Zun yg agak strict upon rules; while Cik Anum sambung belajar. (urm..yeke.? maybe..)
-DIAGNOSTIK HEMATOLOGI by Miss Padmini
-SITOLOGI I by Cik Norazrina yg selalu sangat busy cuz menguruskan budak2 yg nk pegi LI. then slalu gak la cluz dicancelkan kerana tugasnya yg terlalu sangatlahh busy itu. (camne laa haku nk final ni kang. haihh...) =p

DECEMBER 12;;

Happy Birthday d'20th Elie.!!
-Noor Suhaili
-once a housemate && a cluzmate
-such a cute friend. we used to call her elie@peah montok. haha ;p
-why peah?? bcuz of her attitude datz quite clumsy at times && her fav of wearing d bright-coloured small tudungs to be matched wit her shirts datz also in bright colours. x ke mcm 'peah'?? hehehe jgn marah haa...
-apa2 pun, kite tetap syg elie; peah comel.! hahaha ;p

DECEMBER 13th;;

Happy Birthday d'20th Syafy.!!

-Syafrah Ashadi Saidin aka my dearie;;
-majoring d same course as me; diz brilliant student studies medical labroratory technology && is having her industrial training in pahang kalau xsilap.
-a gossiping friend of mine; she's kinda hav ALOT of things which almost d same as me.
-ke'keding'an, ke'panjang'an,ke'kurang-upaya'annya (as in kena pakai spectacles nie..), && few things more.
-such a coincidence huh syaf?? huhu
-btw, thanx yeaa. u taught me 2 eat those SOUR SKITTLES kann.?? now i always buy it && bring it to class. haha ;p

DECEMBER 16th;;

Happy Birthday d'20th Ayu.!!

-Nur Farah Idayu Bt. Saadon
-suke suruh orang lain panggil dia Pa'ah or Farah. why not we call her Ayu je?? baru la geli2 sket beb.! hahaha lantak lew. kitorang panggil Ayu gak.. ape kesah! xp
-i didnt quite sure wut course she's taking in d clge aritu; but all i know now is she's doing her practical as an economy journalist 4 Bernama. (ahemn2.. are u considered as a 'paparazzi'??) heheh.. ;p
-her hometown adalah hanya selang 2 atau 3 buah kampung dari kampungku ini. hehe
-suka perasan, agak panas baran, && amat sangat TAK suka geli2 thingy. ada ke org call dia tanya kaba pun kata org ada muslihat disebaliknya?? chett.! hampeh betul la ini minah. dala lupe birthday gWe.! ngek punye Ayu! hahaha -btw, lots of luck in ur career. (career ke..??) *ahemn2.. dpt pizza/kupon discounts free; hulur2 le sini sparuh yep.! hahahaha xD

hurmmm.. i think datz all 4now. other memories will be updated later. wanna go to sleep.! zzzzZZZZzzzZZZZzzz.......................................
--THE END--

here it comes..

ok, i know this is such a really long time since my last post. bukan ape, rasa mcm malas nk mampos aa nk tulis2 blog ni kalau online. then bila dah balik shah alam tu, no internet plus kena pegi cyber cafe utk khidmat tersebut, equals tidak akan membuka laman web blog ini laa jawabnye. so skang ni azam baru telah ditetapkan. walau ape juga halangan merintang, blog ini tetap akan terus diterbitkan. (such a lame sentence! hahaha) its all bcuz of kegemaran membaca blog2 org lain yg nampak seperti menarik dibaca. paling2 lama kalau x mencorat-coret disini pun xla sampai half a year mcm b4 diz. hehe. ;p so, diz is it. enjoy reading!(hopefully.. haha) xD
 
Blog Template by suckmylolly.com : Header Image by Roctopus