Saturday, February 28, 2009

Chett poodah!

isk. gatal2 nie tak ilang lagi. nak kua ngan Fadz pown tak jadi. tapi rasa gatal makin melampau. terseksa nie. nak je digaru tapak2 tangan kaki ni pakai pisau. dem! tadi pegi klinik plak. dapat la pil allergic ngan pil gatal2 beberapa bijik. kua klinik je, masuk kete terus makan pil tu. ehh tapi pil allergic tu pahit.. tak sedaaaapppp!!!!!!! uwekk!! =( (cepatlaa baik. cepatlaa baik..) ehh ok lah. ujan dah makin lebat. petir kilat da berdentam-dentum sabung menyabung. takut la pulak. kang ada electric shock naya je.. dah laa. bye.
xoxo, [New_RuLe]

keMALANGan.

haishh. balik2 benda yg tak selesa menimpa.
keMALANGan tak semestinya bermaksud accident di jalanraya bukan??
ye. keMALANGan adalah sesuatu perkara atau keadaan yg agak buruk yg boleh terjadi kepada manusia. contohnya jari tersepit kat pintu kereta ke, tergelincir ke, 'jatuh tersungkur lalu lutut terhentak dengan extreme-nya di lantai sehingga bengkak serta lebam selama seminggu' ke.. kan kann?? btol tak kawan-kawan..?? aahhh.. kalau ko kate tak pun, ape haku nak kesah. ini definisi peribadiku sendiri terhadap 'keMALANGan'. lantok pi le kome.. heheh..
hurrmmm.. amat sensitif rasenye diri ini. bukanlah dari segi emosi. i mean physically. dah la hari2 kena selsema lepas mandi. senang dapat gatal2 bila kena gigit nyamuk. pastu entah apa angin tiba2 bangun pagi tadi ade rashes pulak kat tapak tangan dan juga tapak kaki kiri nie. macam bintik2 ada air tu. nape eh?? tak paham btol.. nak kate sebelum2 nie ada makan seafood ke, alah ngan seafood ke tak jugak. aritu makan seafood, lauk2 sedemekian pun rilek je. takde pun ngade nak naik rashes camni. pulak tu, tapak tangan serta tapak kaki belah kanan takde plak. ni baru start kejap tadi baru naik rashes kat tangan kanan dan kaki kanan. siap naik kat jari jemari belah kiri nie lagi..

diz is my left palm. nampak tak macam ade bijik2 tu?? kat area yg kale merah2 tu la..

argghhh!!!!! tekanaaaaannn!!!!!

petang tadi dah ngadu kat abah. pegi farmasi, mintak ubat. kot laa ubat best sket kan. yg tak pernah dapat sebelum ni ke harap2 nye. tup2 si Foban cream nie gak yg pharmacist tu bagi. haihh.. amik jelah. bosan btol tengok krim sapu nie. balik2 rupe die je.. huhu. hopefully esok tangan dan kaki nie will be okay. perit taw kena rashes nie. dengan gatal2 nye lagi. adess.. pliz3... pleaseee be ok by tomorrow. nak kua ngan Fadz laa.. ngehNgeh.. ;p

xoxo,

[New_RuLe]

Thursday, February 26, 2009

Gadget Junkie. wahaha

i am. that is me. tengok la, tak bersyukur langsung. dulu beria nak pakai sony yg dimiliki skang. bila nokia dah kua model baru, touchscreen lagi, nak itu pulak dah. tak patut laa. isk. tapi takpe. ni keinginan memiliki je. nak beli bukan dapat pun. takde duit kann. jadi sedar diri sendiri. heheh.. ;p
ape ape pun, mari lihat sekali imbas kepada nokia model baru ini, 5800 XpressMusic.
macam cun je kan.. dah la kale merah itam. touchscreen plak tu. ish.
haa.. yg ni tak paham nih. bagi microSD sampai 8GB.. nak sumbat ape!!?? sumbat haku dalam tu. gile.! boleh simpan 1000 lagu. nak mampos?? sape nak dengar lagu beribu tu?? haku je 3 jam dalam bas balik joho dengar 40 lagu dah tetido2. kalau start dengar 1000 lagu tu skang, taon bila pulak nak abes?? esok lusa kot. haha.. gila muzik terlampau kalau camni. ngahahaha.
xoxo,
[New_RuLe]

Tuesday, February 24, 2009

YeahYeahYeah!!!

Laptop da baik. yeahh!!! thx alex for helping me of diz problem. sila cakap timekaseh jugak kepada kawan kamu yg tolong betulkan laptop nie yep. weEe~~ hurmm.. cuti lame sangat pown bosan gak eh?? xtau nak watpe dah. balik2 on9, tengok tv, makan, tido. sifat yg sangat typical bagi orang2 yg sedang malas kan? adehh. perkataan itu lagi yg diutarakan. xnak2.. kali ni xnak cite pasal malas pown sbenanye. hari pown mcm nak ujan je. redup2 sedap udara nyama. heh. g makan lagi la jap. adioSs~

Dia selesema cikgu!!

a.k.a. flu.
heheheh...
camne boleh slsema ni ek??
orang lain selalu kena flu kalau demam atau musim hujan je. kann??
tp sy kena setiap hari.
betoollll... kalau lepas mandi jek mesti slsema.
bersin tah 88kali ade gaknye.
last2 ape laie.. vicks inhaler to the rescue!!
weEe~~~
ehh tp nape ek gaknye. sesape ade jawapan utk soalan ini??
org kate resdung eh??
ntah. ntahh...

Monday, February 23, 2009

.M.A.L.A.S.

yep. itu tajuk post pada hari ini. kenapa?? sebab sifat malas tu yg membawa kepada kehancuran. menyebabkan kegagalan. dan perasaan itu jugaklah yg sedang menguasai diri ini sekarang. menyampah btol laa.. dalam otak ni, idea memacam ado nak ditaip kat sini. akan tetapi si 'MALAS' ini telah mengatasi segalanya. malas buat kita rasa penat, malas buat kita rasa mengantuk dan nak tido, malas jugak membuatkan kita leka, khayal, alpa kepada benda2 'lagho' yang lain. kan kann?? bila malas, otak akan fikir,'kejap lagi lah buat itu ini. blablabla...'bila dah kejap lagi kejap lagi, masa terus berjalan. hari makin malam. mata pun makin penat ngadap komputer. last2 badan rasa penat, dan mengantuk mula datang. tengok laaaaaaaa.... sambil nk type post ni pun siap tinggal2 jap gi makan la, tengok website lain la, tengok tv la... MAN!!! i cant help it!!! toloooooooooooooooooonnnnnnnnngggggggggg!!!!!!!!!!!!!!! hurmmm... nanti la ye kengkawan sume. bila sifat rajin datang kang kita berbalas pantun memacam yep. sampai sini saje. adioss~~ =)) ouppsss... no no no.. jangan jadi mcm ni ye kawan2.. kalau nk berjaya kena sentiasa ingat ayat kat atas tu, 'hard work pays off in the future'. yesss... i will i will!! (insya-allah...) hehehe ;p

Sunday, February 8, 2009

damn!!!!!!

kenapa mesti wujudnya sejenis makhluk yg bernama virus?? tak kesahlaa virus tu yg menjangkiti manusia mahupun sistem komputer. kalau dlm kes skang ni, laptop ini telah dijangkiti!! tak tau la hape jenis menatang yg dah jadik intruder kt laptop nie. yg penting skang, ade mende alah biru kt atas tu haa. bukan main bahagia die gerak pusing2 kt desktop nie haa. (ni haa. bendasing yg telah dikotakkan kale merah nie) haku laaa.. nk je dicampak ke laut laptop neh. bengang dah nie. bikin gua panasss jeee.... iskh!! download antivirus, spyware bagai2 dah. tup2 nk run xboleh plak.. hangiinnn jeee satu badan laa!! nasib baik ley berfikir lg. kang abah tanye mane laptop, nk jawab pe plak.. ye idok? adoiyaii.. cmne nie. nk kena format balik la laptop ni eh gaknye?? alahamaakkk... lecey btol lah. seb baik dah exam. takde asgmt dah.. kalau x, idok ke haru nk menaip dgn gangguan alien sekor nie.. hurrmm... sape ley tolong formatkan laptop saye tanpa upah dan tanpa cd juge?? hahahahaha sgt la impossible permintaanku ini kan kann?? ngehngehngeh.. ;p

Saturday, February 7, 2009

Laporan Peniruan. (karutan semata)

4/2/2009; tengahari Rabu. RoomC220,di sebuah kolej-ini adalah sebuah meja yang asal lahirnya mempunyai permukaan yang sangat suci dan bersih yang berwarna hitam; seperti yang kita semua sedia maklum. sejurus sahaja tempat ini diduduki seorang pelajar perempuan yang dikenali sebagai N(bukan nama sebenar), meja ini mula dinodai dengan hasil kerja seninya. Rakan di sebelah kiri berkata: "N bace ni, 'dotDOT' baca ni. pastu kita meniru yep!" N membalas: "baeklaaa!!". semakin lama, semakin penuh meja ini dengan segala jenis lakaran nota tiruannya. sangatlaa tak patut sang pelajar ini. dahlaa hasil tiruan dapat dari buku nota sang rakan, si dotDOT. agaknye laa kn, mesti si dotDOT ni menyumpah je dalam ati. ape nk jadik la si N nih. dahlaa tak bace buku utk quiz.. tak bawak buku plak tuh. then senang2 ati je meniru dari buku haku sampai penuh meja tuh. memang laa... xtau nk ckp. betul x si dotDOT?? hahaha. sila jangan ambil jantung mahupun pisang yep si dotDOT.. ini hanya firasat semata. tiada kena mengena dengan yang sedang menghadapi infeksi Pseudomonas sp. mahupun pesakit yang mesti mengambil Erythromycin sebagai pelengkap hidup mereka. ;)) - berita dari BERNAMA.

Tuesday, February 3, 2009

Permintaan 2009

Dalam erti kata lain, azam baru la sebenarnya. && calon-calonnya adalah: -menabung. RM1 per day. (JANGANLA gelak!!!) serious nie... uhh.!!

-drink AT LEAST a bottle of mineral water a day.

-studySTUDYstudy!!!! rajin-rajin, jgn malas!!!

-read more!!!

buat masa ni, ni je dulu kot. others will be updated later. tq. ;))
 
Blog Template by suckmylolly.com : Header Image by Roctopus