Saturday, February 28, 2009

keMALANGan.

haishh. balik2 benda yg tak selesa menimpa.
keMALANGan tak semestinya bermaksud accident di jalanraya bukan??
ye. keMALANGan adalah sesuatu perkara atau keadaan yg agak buruk yg boleh terjadi kepada manusia. contohnya jari tersepit kat pintu kereta ke, tergelincir ke, 'jatuh tersungkur lalu lutut terhentak dengan extreme-nya di lantai sehingga bengkak serta lebam selama seminggu' ke.. kan kann?? btol tak kawan-kawan..?? aahhh.. kalau ko kate tak pun, ape haku nak kesah. ini definisi peribadiku sendiri terhadap 'keMALANGan'. lantok pi le kome.. heheh..
hurrmmm.. amat sensitif rasenye diri ini. bukanlah dari segi emosi. i mean physically. dah la hari2 kena selsema lepas mandi. senang dapat gatal2 bila kena gigit nyamuk. pastu entah apa angin tiba2 bangun pagi tadi ade rashes pulak kat tapak tangan dan juga tapak kaki kiri nie. macam bintik2 ada air tu. nape eh?? tak paham btol.. nak kate sebelum2 nie ada makan seafood ke, alah ngan seafood ke tak jugak. aritu makan seafood, lauk2 sedemekian pun rilek je. takde pun ngade nak naik rashes camni. pulak tu, tapak tangan serta tapak kaki belah kanan takde plak. ni baru start kejap tadi baru naik rashes kat tangan kanan dan kaki kanan. siap naik kat jari jemari belah kiri nie lagi..

diz is my left palm. nampak tak macam ade bijik2 tu?? kat area yg kale merah2 tu la..

argghhh!!!!! tekanaaaaannn!!!!!

petang tadi dah ngadu kat abah. pegi farmasi, mintak ubat. kot laa ubat best sket kan. yg tak pernah dapat sebelum ni ke harap2 nye. tup2 si Foban cream nie gak yg pharmacist tu bagi. haihh.. amik jelah. bosan btol tengok krim sapu nie. balik2 rupe die je.. huhu. hopefully esok tangan dan kaki nie will be okay. perit taw kena rashes nie. dengan gatal2 nye lagi. adess.. pliz3... pleaseee be ok by tomorrow. nak kua ngan Fadz laa.. ngehNgeh.. ;p

xoxo,

[New_RuLe]

2 kata pujok rayu..:

DIK AN said...

Haha! Macam kena tungau.

.nurulshakinah. said...

cis! tungau???
hahahahha
nak tak sket?? leh laa..
meh2.. nk bagi sket je..
hehehe
;))

 
Blog Template by suckmylolly.com : Header Image by Roctopus