Tuesday, July 28, 2009

ouhh. tukar2 tajuk. 'Hari Sijil SPM'. hehehe...

hey all. lame dah tak update kann. entah la.. nak kata takde mood, ada je. tp mcm malas nak type bila pegi cc kan. yela, slalu pegi cc print out asgmt dah. tu je. mana la sempat nk lama2. hehe. btw, memacam sebenarnya cite nk tulis. tp sebab dah lama sgt berlalu cite2 tu, mcm dah terlupa plak mana satu jadik dulu. tak kisah la.. 1st of all, CONGRATULATIONSSS!!!!! for budak2 kolej saya batch jun 2006(03) yang dah graduate pada 13 haribulan lalu. to be honest, saya memang sangatSANGATsangat jelezz dengan korang2 sumaSUMA oke?? KENAPA??? ishh. saja la tanya soalan tu kann. terbakar je hati ni bila tengok pics yg korang upload kat facebook suma2 tu. siap pakai jubah convo, main baling2 topi lagi. marah ni marah ni. (cehh. melampau sangat nak marah lebih2. macam husband kena rampas je kann..) haha. okay2. takpelah, bak kata syaf: "u no need to worry lah. ur time will come soon. tak lama lagi.. tunggu je. and i'll come on ur graduation day yea!" thank you syafy dear. dapat la bersabar sikit.. takpe nurul. sikit je lagi. another final exam, 1 longsem, practical, and lastly.... yeay! u'll graduate. sabar2.. but kolej ni tak bagus gak la.. ada ke patut my friend yang sama batch jun 2006 (03) who's studying in hotel management and culinary art tu tak convo lagi.?? and that's not all. they haven't get their last result yang mana diorang dah habis practical on last april lebih kurang kot. does that make sense?? bagi yang nak terus kerja dalam industri tu takpe lagi la. maybe they've been qualified by the hotel diorang practical tu, and boleh terus senang2 kerja kan. but the problem now is, for those yang nak sambung study tu camne plak?? even if they want to further stdy in MSU ni pun, diorang nak tengok transcript. or at least, every sem's result INCLUDING and most probably paling penting is their last semester punya result. then bila tanya exam dept, boleh pulak jawab, kami tak pasti lagi. nanti kami akan tampal kat notice board la. (hampeh betul. nasib baik kakak kurus pakai spec yang selalu jaga kat situ tu baik) hehe..tak bagus tak bagus.. bole report pihak atasan ni! (macam laa berani sangat.) huu.. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- okayy secondly, built-in cupboard kat bilik kitorang tu dah dilupuskan. and this means that, akan ada lagi 2 orang baru yang stay kat bilik tu!!!! arrggghhh... tension2! we're soo hoping that 'orang baru' tu ok dan tidak membawa masalah. heh.. tapi kann, woaahh.. gila terer la uncle(yg konon2 taknak dipanggil uncle tu. ahh. lantak ape, dah tu takkan nak panggil abang plak kan.) yang kopak almari tu.. besar gila kot almari tu. and uncle tu hanya seorang diri saja mengerjakan kopakan2 almari tersebut dalam masa setengah jam atau lebih sikit kot. hebat2.. syabbas mera bete!! pastu barang kitorang yang maha banyak pun bersepah laa dengan penuh ceria. mana baju yang hang, mana baju yang lipat, mana barang kecik2 dalam kotak2 beg2 suma kann. tau je la.. nama pun PEREMPUAN.. itu tak masuk kasut yang berkotak-kotak lagi. (hehe.. jangan terasa ye hana syg. sebut je.. nak tambah jumlah perkataan.) haha.. ouhh nak cite suma panjang sangat. bosan orang baca ni. okayy2 lajukan.. zzzZZZZZzzzzZZZZttttt..... and the day after that baru agen owner tu masukkan double-decker lagi satu. and we wonder... "bila laa orang baru tu nak masuk kan..." tup tup, ahad malam tu jugak agen owner ni bawak 2 orang, kata nak masuk bilik tu. takde tengok2 bilik dulu ke ape. masuk je terus.! aduhh.. tak boleh ke masuk esok petang ke, tengahari ke.. malam dah ni.. "tak bole2. mereka tade tempat tidur meyh" adoiyaii.. nak buek camno, kalau tak bukak bilik, ditendang je kang pintu tu, lagi masalah kan. dah la tombol takde. ishh. ok la.. ok laa.. kejap2. i kemas sikit2 bilik ni. for few minutes, then i opened the door.. JENG JENG JENNGGG!!!! agak terkejut gak la bila nampak 'orang baru' yang si Yeun Mey(nama agen owner tu) ni kata akan duduk sini. bukan apa la... kita bukan nak mengata, ye tak. tapi dalam diri setiap insan, mesti terdetik sedikit sifat 'eeEEvill' bila kita nampak sesuatu yang kita jarang nampak. betul?? dalam hati ini berkata: "erkk. takkan indon kot yg masuk nie. muko ala2 javanese(cover sikit kan.. hehe) kulit golap2 jo." takpelah. kita redha je. asalkan diorang tak bawak masalah tak cari pasal ngan kita dah la. ye x?? tapi, sifat 'eeEEvill' ni tadi mula meningkat. mulalah terus call hana. cakap itu ini. mengadu la kononnya. pastu sambung kat msg plak. sekali, hana pun ter-cakap.. "entah2 'O.A' kot nurul. yela, kata tadi dari pahang kan.." yelaaaa... and sekarang baru saya terfikir. mungkin betul gak hana cakap tu kot. yela, kalau sah2 dari Malaysia, dari Pahang lagi. tapi muka macam selain dari melayu@cina@india kan.. kita nak panggil apa lagi. kat kem PLKN saya dulu pun ade 3 orang dari kaum tersebut. tapi asal johor pulak. 'O.A'.. kaum apa?? faham2 sendiri sudah.. hehe. jadi sehingga sekarang ni, roommate baru kami adalah 'O.A'.. dan mereka bernama 'yang' serta 'kak Ani'. ouhh lupe, mereka bukanlah student. tetapi bekerja di Giant SS13 Shah Alam dekat ngan stadium nie. (almk. jahat sgt kot sampai mcm nk promote ni.) hehe.. sorry2... terlebih emosi plak. nasib baik diorang ni ok gak la.. tak banyak kerenah. cakap pun tak sangat. tak dapat almari baju pun diam je. takde tanya2 ke. yang kami pun bahagia la. mendominasi hampir kesemua tempat kosong untuk meletakkan barang2 kami dalam bilik tu. jahat gila kann. haha. apa2 pun, saya just nak cakap kat Peter, : "WE WANT OUR CLAIM FOR THE WARDROBE BACK!!!!" muahahaha ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- and lastly for today. last friday which is on the 24th. kami (saya, hana+ilyas, serta aniez) telah membuat trip pulang ke Muar, Johor. ouhh, tidak tidak. bukan pulang ke kampung. akan tetapi hanyalah untuk mengambil sijil SPM mereka. no,no.. bukan saya juga. saya mengada ikut sahaja. sebab dah amik dulu. hehe.. dengan menaiki myvi SE ilyas, kami pun memulakan perjalanan seawal 8 lebih pagi. (ye, saya memang sangat kagum dengan Myvi SE lagi2 macam ilyas punya nie, kaler putih seat dalam hitam ade benang merah. waahhh.. CUN!!! jatuh hati i dengan myvi nie la! hehe..) pagi tu siap2, hana+aniez buat sandwich telur sikit, bawak maruku suma sebagai bekalan tatkala lapar, kitorang pun gerak. singgah jap kat RnR dengkil ilyas ajak breakfast. lepas tu, saya bertugas sebagai supir memandu sepanjang hiway. dah sampai, masuk tol, ganti ilyas la drive. takut laa bawak keta orang dengan kurang berpengalaman ni. hehe. masuk exit tangkak, terus lagi sampai la ke SM Teknik Muar, Johor yang terletak di sebelah JPJ Sungai Abong. (eh, promote lagi! almk..) kot laa lama sikit kan proses pengambilan sijil tu. tup tupp, sampai skola, parking, masuk office, bg ic, mintak sijil, dapat sijil, terserempak ngan cikgu rozwin suma tu.. proses lebih kurang 15 minit je kot.. punyalah sekejap. kalau la naik bas, tak ke rasa rugi pegi-balik macam tu je semata kan. then lepas amik suma, ilyas ajak singgah melaka jap. lalu ayer keroh dia nak tengok race track baru, then terus ke tampin ikut highway. konon laa nak masuk zoo tengok haiwan2 seperti gajah, kuda dan harimau. sekali tengok harga, mak aihh. macam lepas je duit yang cukup2 ni kan.. last2 tak jadi masuk pun, tapi dapat laa tengok gajah menari yang comel tu, kuda yang malu2, serta harimau dari jauh je. amik la gamba sikit2. tak puas hati lagi tu. yela, mana boleh.. niat suci nak pegi zoo tengok haiwan yang comel suma tu, tapi tak dapat plak kan. pastu pergi la usha keliling kawasan tu jap (cuz sebelum tu ada nampak macam go-kart. dapat main best gak. hee..) pusing2 tengok2 harga suma, go-kart pun agak memerlukan amount wang yang boleh tahan. jadi kami pun membuat keputusan untuk bermain permainan air yang memberi kos paling murah iaitu rm20 untuk 2 orang dan ianya adalah: uuuwww.... BARRACUDA...! hahaha. (tau tak lagu tu? dalam cite spy kids kot ada lagu tu). abang yg jaga situ cakap, mende tu ada kat fishing pind belah lain. bukan kat tempat kitorang benti tu. so ok la, kitorang pun naik keta balik dan teruskan perjalanan carik tempat tu. sesampai di situ, kitorang pun cakap la nak main barracuda untuk 4 orang kan. budak tu bagi la life jacket apa suma. kot laa best sangat. dah main tu, alahaiii... tak mencabar langsung!!! bagi panas+penat kayuh lenguh kaki ada la. tasik pun kecik je. tak seberapa sangat.. suasana suram sebab kitorang je yg ada kat situ (and ada la sorang auntie arab ngan anak dia kat fishing pond tu). itu je.. dah la tulis situ rm20 15minit. adoii.. puas laa kitorang nak mengayuh panas2 tu. nasib baik mood kitorang ok. so apa lagi.. snap2 gamba jela banyak. nak balik pun snap2 gamba kejap kat situ cuz kat belakang tu ada rumah cantik... =) hehe.. then b4 masuk hiway nak balik tu, kitorang singgah jap kat satu gerai ni. minum air kelapa original taw.. sedaappp... best2!! dah lama tak minum air kelapa camtu. sorang sebiji kelapa. pastu mcm biasa la, snap2 gamba je banyak. tet tott tet tott.. akhirnya kami pun pulang ke shah alam semula.. kesian hana. sampai2 shah alam je terus demam. lame lak tu demam sampai semalam pun dia pening2 kepala lagi. and now saya pulak rasa macam nak demam ni. dengan selesema, da start sakit2 tekak.. bahaya2.. risau jugak. yela, pasal H1N1 suma2 tu kan.. hopefully takde apa la.. demam biasa je kot ni. amiinnn.. hee.. ;p
ouhh. itu jari saya yang kurus dan panjang. *otw pergi muar*
ini suma pemandangan di muar. saja amik. hehe mereka ni takde kena-mengena dalam cerita pun. tapi saja nak cakap, pakcik tu pakai helmet tinggi sangat. kepala dia tinggi sangat ke eh?? *otw muar -> melaka* yeayy dah sampai!! ouhh. foreigner ni. arab kowt. bini suma pakai jubah itam tutup2 muka suma. (erkk. tak panas ke haa??) gajah yang comel menari. seriously.. dia sangat comel oke! menari ikut muzik lak tu. sangat hebat la gajah comel ni. heheh. ni kat fishing pond tu la. sementara tunggu budak yg keje tu amik life jacket. sungguh gila kami bukan?? riang gembira sekali melompat2 di situ. (harap maaf. nak upload gamba barracuda tu tadi sbenanye, tapi rupanya belum transfer dari handphone ke laptop la. sorryy... next time jela eh? hehe..) .....dan akhirnya sebelum pulang ke shah alam..... aniez menikmati kelapanya dengan penuh perasaan, manakala ilyas sedang cuba mengopak kelapa yang tidak dipotong habis. kami dan air kelapa. =) ehhh.. chopp2!! korang ingat tak, suatu ketika dahulu. asal masa raya je, mesti ada air botol ni. perisa memacam. oren ada, aiskrim soda ada, ngan lagi satu 'SARSAPARILLA'. sarsi la tuu.. dan ianya dipanggil sebagai..... air 'OREN BODO'...!!! hehehe... ;p
------------------------------------------------------------------------------------------------- aduan tamat untuk hari ini. (*btw, saya kat cc ni. org seblah ni agak mempunyai 'bau' la. nak tegur takut.. saya pun diam je. ada blog jugak wooo... dia pun sedang menaip kat blogspot-nya. haha)

5 kata pujok rayu..:

gelarezz said...

jelesnyerrr..
knape laa aku takde dwet mase neh..
waaaaa....jeles2..

.nurulshakinah. said...

tu laaa...
kitorang ajak xnakk...
weeee

Syafy. said...

Awww. Sudah kopak itu almari? Sian kamu. OA ye? Haha. Saya tau! Saya tau! Kat Phg memang ramai. Tsk. Tapi as long as dorang ok, should be fine kan?

Neway, kamu apa cite? Update la selalu. Rindu gila kot ni. :)

DIK AN said...

Tak perasan langsung dia update! Sorry babe!

.nurulshakinah. said...

to syaf dear.

-yeah2.. OA. dorang mmg ok. tp yg sorang tu muke cm sombong sket.
(dala xcntk. sombong lak tu.)
*jht gle dlm ati nie kot. kuangaja hile kan. hahaha

to paan.

-heyy u! drop cyto ka?? suda lama xnmpk di kolej.??

 
Blog Template by suckmylolly.com : Header Image by Roctopus